HEDEF 2022 Projesi

Mrt

2020-2021 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi Şubat-Mart Ayı Faaliyeti:

Hedef 2021 eylem planı kapsamında mesleki rehberlik çalışması doğrultusunda okulumuz konferans salonunda üniversite tanıtımı  ve üst öğrenim kurumlarıyla ilgili istatistiki bilgilerin yer aldığı seminer gerçekleştirilmiştir. Yapılan seminere 12. sınıf öğrencilerimiz katılmış tüm Covid -19 tedbirleri alınmıştır.

Geçmişten ilham almak için mezunlarımızla buluşuyoruz.

Hedef 2021 kapsamında öğrencilerimize örnek olmaları açısından üniversite okuyan gönüllü bazı  öğrencilerimizin başarı öykülerini 12. Sınıf öğrencilerimize ulaştırdık.

Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kurulduğumuz günden bugüne aile olarak gördüğümüz bu kurumda lise yıllarını okulumuzda başlayıp veya nakil yoluyla buraya gelip, eğitim ve öğretimlerini burada tamamlayan öğrencilerimiz bizlerin her daim iftihar ve gurur kaynağımız olmuşlardır.

Unutmayınız ki ;

-Hayallerinizin peşinden koşacak cesaretiniz varsa, tüm hayalleriniz gerçeğe dönüşür.

GELECEĞE AÇILAN KAPI OKULUMUZDAN GEÇİYOR.

Milli Savunma Üniversitesi

Milli Savunma Üniversitesi'nde de diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi farklı fakülteler ve bu fakültelerin altında eğitim verilen farklı bölümler vardır. MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar.Bu bölümler aşağıdaki tabloda mevcuttur.

DERS VE ALAN SEÇİMİ

1) Ders ve Alan Seçimi nedir

2) Ders ve Alan Seçimi ne zaman yapılır?

3) Ders ve Alan Seçimi nasıl yapılır?

4) Ders ve Alan Seçimi neden önemlidir?

5) Ders ve Alan Seçiminde yapılan sık hatalar nelerdir?

6) Yalnış alan seçiminin sonuçları

7) Bölümlere göre kimler hangi alanı seçmeli?

Kas

Din Öğretimi Genel  Müdürlüğümüzün HEDEF 2021 KTS çalışmaları doğrultusunda okulumuzda yapılacak çalışmaları belirleyip gerekli hazırlıkları yaptık.

"Uzun yolculuklar tek bir adımla başlar."

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

Sevgili öğrenciler,

Bu bilgilendirme semineri içeriğimizde sizlerin eğitim-öğretim hayatınızın önemli bir parçası olan verimli ders çalışma konusunu işledik. Bu bilgilendirme seminerinde eğitici videolar ve bilgilendirme yazılarıyla;

·         Neden ders çalışmalıyız ?

·         Niçin verimli ders çalışmalıyız

·         Ders çalışma programı nasıl oluşturulur?

·         Gerçekten doğru çalışıyor musun?

·         Hangi derslere nasıl çalışabiliriz?

Konularını ele aldık.Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

2018-2019 eğitim öğretim yılı Sınav ve Soru Rehberliği Sistemi çalışmalarının değerlendirilmesi ve bu konuda öğretmenlerimize bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 9,10,11 ve 12. sınıflarda yapılan çalışmaların istatistiki bilgileri paylaşılmıştır.  Sınav ve Soru Rehberliği Sisteminin öğrenciler ve öğretmenler açısından avantajları ve öğrenci-öğretmen açısından karşılaşılabilecek olası güçlükler konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Katılımcıların teklif ve önerileri alınarak toplantı sonlandırılmıştır.